Турка-джезва для варіння кави класична кругла мідна з дерев'яною ручкою 150 мл
Всі турки (джезва)-суцільнотягнені, товщина мідних стінок 1,5 мм! Це безперечно впливає на якість готового напою і на довговічність самої турки. Яскравий дизайн турки і простота догляду за нею, робить її обов'язковим атрибутом кожної кухні, всіх цінителів кави по-східному....
Кавові зерна вимагають підготовки. Для приготування кави в джезві потрібно використовувати кави дрібного помелу. Краще всього зерна молото безпосередньо перед початком приготування напою. Так в каву збережеться більше ефірних масел, які він зможе віддати при варінні і тим самим зробити кави більш насиченим.
Спочатку турку слід трохи розігріти на слабкому вогні, а потім всипати в неї мелені зерна. Багато новачків, які ще не освоїли приготування кави в турці, не можуть зрозуміти, як довго потрібно гріти турку. Зрозуміти це можна лише досвідченим шляхом, і через якийсь час "правильна" температура джезви буде визначатися дуже легко. Кількість кави, яке потрібно всипати у турку, різниться в залежності від рецепту приготування напою і переваг конкретної людини, від виду кави.
Коли кава добре прогріється, в джезву наливають воду. Вона повинна повністю закрити кавовий порошок. Для приготування кави в турці не рекомендується брати водопровідну воду. Вона повинна бути "м'якою", тому краще використовувати профільтровану воду, яка повинна бути холодною, навіть крижаний. В залежності від виду кави в джезву додають спеції і цукор, після чого кава слід ретельно перемішати. Заважати кави знавці рекомендують срібною ложечкою. У продажу можна побачити різні набори для приготування кави, в тому числі з ложками зі срібла, латуні, металу. Додавати цукор, коли кава готова, не можна, так як при цьому буде порушена пінка, яка особливо цінується любителями кави.
- Обсяг - 150 мл
- Матеріал: мідь (товщина - 1.5 мм)
- Внутрішнє покриття: харчове олово (товщина покриття - 9-12 мікрон.)
- Тип: суцільнотягнені.
- Висота: 77 мм
- Вага: 215 р.
- Ручка: натуральне дерево (темна - дуб, світла - граб);.
- Тип плити: газова, електрична, склокерамічна.
Основні | |
---|---|
Висота | 77 мм |
Знімна ручка | Ні |
Матеріал ручки | дерево |
Об`єм | 150 мл |
Матеріал | Мідь |
Товщина матеріалу | 1.5 мм |
Внутрішнє покриття | харчове олово |
Тип плити | Індукційна, Газова, Електрична |
Стан | Новий |
- Ціна: 800 грн