Кошик
586 відгуків
+38 (068)255-81-81Зателефонувати
+380 (68) 255-81-81
Александровская 40, Запоріжжя, Україна
Турецька кава-Чай-Кавоварки-Турки-Чайники-Самовари
Кошик

Типи кавоварок: вивчаємо відмінності для раціонального використання

Типи кавоварок: вивчаємо відмінності для раціонального використання

Давайте сьогодні спробуємо відволіктися від стандартів сприйняття кавоманів як такої. Що для вас найкращий кави? Міцний, ароматний, густий стійкою пінкою, підбадьорливий – адже це лише частина епітетів, застосовних до «напою богів». Але як правильно приготувати його – в турці, прямим заварюванням в чашці або за допомогою спеціальної техніки, - це питання залишається спірним для гурманистов протягом декількох десятків років. А якщо ми скажемо, що саме третій спосіб поєднав у собі і традиції, і зручність, і навіть інновації? Хочете дізнатися більше? Сьогодні ми спробуємо згрупувати і спростити для розуміння інформацію про те, які види кавоварок бувають, чим вони відмінні один від одного і для яких класів кави підходять. Поїхали!

Типи кавоварок

Як за типом, так і за конструктивними параметрами, така техніка вибирається виключно з міркувань особистого сприйняття процесу приготування напою. Не варто орієнтуватися на таке розмите поняття, як «краща кавоварка», тому що його просто не існує. Виробники пропонують безліч модифікацій – як класичних, так і ультрасучасних. Однак є кілька основних різновидів, про які варто дізнатися детальніше.

  • Краплинна кавоварка. Такий вид техніки ще називають фільтраційної. Пояснюється така назва принципом дії – підігріта практично до киплячого стану вода природним способом протікає крізь мелений порошок по краплині. Готовий напій стікає в скляний чайник-колбу, під яким розташований нагрівальний елемент. Така техніка дозволяє приготувати традиційний американський еспресо. Її ціна порівняно невисока, обсяг кавника дозволяє отримати одночасно кілька порцій напою, однак цей тип вважається дещо застарілим із-за тривалого циклу роботи.

  • Гейзерна кавоварка. Такі моделі складаються з двох камер, розділених один від одного. В одну поміщається мелений порошок, а в другу наливається вода (обов'язково холодна). Після того, як рідина починає закипати, розпечений пар піднімається і проходить крізь напій. Існує дві основні модифікації такого типу техніки: електричні і для безпосереднього нагрівання на плиті. Серед істотного мінуси такого методу слід відзначити лише неавтоматизований процес – подібно до того, як варити каву в турці, тут також необхідно відстежувати момент, коли напій буде готовий.

  • Ріжкова кавоварка. Ця техніка готує класичний еспрессо – терпкий, щільний і досить міцний. Принцип її роботи наближений до професійних кофемашинам, і полягає в наступному: мелена кава утрамбовується в спеціальний посудину (ріжок), після чого крізь нього під тиском проходить пар. Існує два види таких пристроїв: помпова кавоварка і парова модифікація. Такий, можна сказати, примусовий метод приготування дозволяє отримати напій з щільною пінкою навіть з невеликої кількості сировини. Однак, як мовиться, за якість доводиться платити – в даному випадку гучністю, частою заміною комплектуючих і досить клопіткою чищенням.

  • Капсульна кавоварка. Вважається одним із самих зручних видів серед «кавових гаджетів». Замість насипаного порошку використовується готова капсула з кавою. Процес приготування напою, як її ще називають, чалдовой кавоварці, повністю автоматизований і займає всього кілька секунд. Після натискання клавіші пуску система проколює капсулу і подає крізь неї пар під тиском у кілька бар (від 7-ми до 15-ти). Цей вид техніки безшумний і простий у догляді, проте чашка кави коштує трохи дорожче, ніж в інших, класичних, типах пристроїв.

  • Кавоварка по-турецьки. Це цікавий і незвичайний тип техніки, адже в даному випадку традиційний процес приготування кави в турці повністю автоматизований. Під резервуаром знаходиться нагрівальний елемент, який імітує температуру і вплив гарячого піску. У верхню частину електричної турки інтегровані датчики рівня рідини і температури. Згідно східної рецептурою, такий напій повинен бути лише доведений до кипіння, і ця машина здатна в точності відтворювати весь процес.

Ні на технічних характеристиках, ні на габаритних параметрів у цій статті ми зупинятися не стали просто тому, що абсолютно для всіх кавоманів вони вторинні. Ми щиро сподіваємося, що цей невеликий огляд допоміг вам зорієнтуватися в різновидах пристроїв і зрозуміти, який тип кавоварки краще. Ми не будемо наполягати на якомусь певному типі – ви вільні самостійно робити вибір. Однак пам'ятайте, хороший кави – це той, післясмак якого ви будете відчувати ще кілька годин. Нехай ця покупка стане розумним рішенням насущного питання про те, як вибрати кавоварку!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner