Кошик
603 відгуків
+38 (068)255-81-81Зателефонувати
+380 (68) 255-81-81
Александровская 40, Запоріжжя, Україна
Турецька кава-Чай-Кавоварки-Турки-Чайники-Самовари
Кошик

Яку каву вибрати для кав'ярні?

Яку каву вибрати для кав'ярні?

Під час відкриття кав'ярні дуже важливо обирати якісну натуральну каву, оскільки саме це є ключем до успіху в цьому бізнесі. Якщо метою є створення стильної кав'ярні для поціновувачів і професіоналів, обирати потрібно тільки найкращі сорти зерен. Недорогі ж сорти навряд чи підійдуть для довгострокового прибуткового бізнесу у віддаленій перспективі. У цьому разі можна говорити тільки про короткостроковий заробіток, оскільки дешевий напій навряд чи задовольнить гостей закладу, які наступного разу вже не заглянуть до нього. Кав'ярня приваблива саме оригінальним, ексклюзивним вибором кави − заради цього клієнти відвідують такі заклади.

Асортимент якісних сортів зерен широкий, і потрібно обирати ті види, що відповідатимуть концепції закладу, орієнтовані на обрану цільову аудиторію. Іншими словами, для успішного старту і розвитку кав'ярні пропозиція має бути унікальною і залишати у гостей закладу тільки позитивне враження.

Яку каву купувати для кав'ярні: види сортів

На вибір кавових зерен впливають кілька чинників: концепція закладу, його атмосфера, спрямованість та аудиторія, яка його відвідуватиме. Для початку потрібно коротко розглянути, які існують види цього напою. Зернова кава для кав'ярні буває таких видів:

  1. Арабіка. Цей сорт популярний і припадає до смаку більшості любителів за м'який смак і витончений, вишуканий аромат. Різновиди арабіки представляють багатий смаковий спектр, який залежить від регіону вирощування.

  2. Робуста. Відрізняється від арабіки більшою міцністю і більш інтенсивним гірким присмаком. Підходить для приготування насичених кавових сумішей і еспресо. Його оцінять любителі міцної кави.

  3. Ліберика та ексцельза. Ці сорти мають меншу поширеність і пропонують неповторні смакові нотки, наприклад, у ліберіки присутній фруктовий присмак і квітковий аромат.

  4. Купажі та бленди. Кав'ярні можуть створювати свої власні ексклюзивні суміші на основі різних сортів кави та способів обсмажування зерен. Це дає змогу отримувати унікальний напій, заради якого до кав'ярні приходитимуть клієнти, на яких вона орієнтована.

  5. Для залучення нових відвідувачів і створення східної атмосфери рекомендуємо мати в асортименті турецьку каву. Ці зерна мають якісний, витончений і збалансований смак. Деякі види обсмажують на деревному вугіллі, що робить післясмак м'якшим.

кава для кав'ярні

З усього вищесказаного можна зробити висновок, що вибір сорту кави залежить від того, на яку цільову аудиторію орієнтований заклад.

На що ще звернути увагу під час вибору кави?

Для приготування привабливого напою з приємним смаком і ароматом під час вибору зернової кави потрібно звернути увагу на такі пункти:

  1. Герметичність упаковки. Зерна для кав'ярні мають бути надійно упаковані, оскільки вплив на них світла і кисню негативно позначиться на смаку й ароматі готового напою. Упаковка повинна мати односторонній клапан, що дає змогу випускати пар після обсмажування зерен і перешкоджати потраплянню в неї повітря.

  2. Ступінь обсмаження зерен. Смак кави залежить не тільки від її сорту, а й від того, як обсмажені зерна. Вважається, що середній ступінь обсмаження є оптимальним. Так у напою виходить збалансований смак і аромат.

  3. Спосіб приготування. Професіонали рекомендують купувати каву в зернах Mehmet Efendi, а не готову мелену або сублімовану. Перемелювати кавові зерна потрібно прямо перед її приготуванням. Так напій вийде максимально бадьорим і свіжим, матиме насичений смак і аромат.

де купити каву для кав'ярні?

Поради щодо вибору якісних кавових зерен

Якість кави залежить від технології вирощування, відбору зерен, їхнього обсмажування і варіння напою. Купити натуральну турецьку каву допоможуть кілька критеріїв:

  1. Запах. Перша ознака високої якості кави – після розкриття упаковки приємний і насичений аромат. Категорично не повинно бути запаху гару, оскільки це свідчить про те, що зерна пересмажені.

  2. Характеристика продукції. Зерна мають бути цілісними. Якщо на них присутні хоча б мінімальні ушкодження і тріщини, то це вказує на неправильне транспортування і зберігання сировини. Через це всі якості готового напою значно знизяться.

  3. Свіжість. Оцінивши зовнішній вигляд продукції, можна вибрати якісну основу для кави. Зерна не повинні мати маслянисту поверхню, оскільки це свідчить про те, що вони старі та не придатні для приготування якісного напою. Сухі зерна – орієнтир, на який потрібно спиратися під час їхнього вибору.

Не знаєте, де купити каву для кав'ярні? Наша компанія пропонує тільки свіжу та високоякісну кавову продукцію. Для її отримання застосовуються особливі технології вирощування та обробки сировини. Заходьте на сайт і купуйте мелену, зернову або фільтр-каву з доставкою по Україні.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner