Кошик
549 відгуків
+38 (068)255-81-81Зателефонувати
+380 (68) 255-81-81
Александровская 40, Запоріжжя, Україна
Турецька кава-Чай-Кавоварки-Турки-Чайники-Самовари
Кошик

Як правильно використовувати кавоварку: вчимося варити кращі напої для себе і близьких

Як правильно використовувати кавоварку: вчимося варити кращі напої для себе і близьких

Як правильно використовувати кавоварку: вчимося варити кращі напої для себе і близьких


Як готувати каву в кавоварці? Здавалося б, це досить побитий риторичне питання,
який зовсім не потребує жодних пояснень. Але насправді це не так – існує
безліч нюансів, які безпосередньо впливають на те, чи зможете ви отримати справжнє
задоволення від напою. Всі поціновувачі цього підбадьорливого і терпкого еліксиру ласкаво називають
свою прихильність – кофеманией. Давайте спробуємо поглянути на процес приготування
еспрессо з прагматичною, можливо, навіть кілька наукової точки зору?


      Чому дотримуватися правила – важливо?


Ви знали, що, всупереч всім стереотипам, мелений кава здатна на 100%-ів віддавати всі свої
смакові якості готового напою тільки при заварюванні, але ніяк не при варінні? Саме
тому при використанні турки і традиційних рецептів приготування напій знімають
відразу ж після того, як підніметься пінка. У більшості сучасних електричних
кавоварок цей принцип точності дотримується завдяки конструктивним і технічним
можливостям. Так у чому ж секрет? Давайте почнемо з питання про те, як вибрати каву для
кавоварки.
Сортів, незважаючи на різноманіття підгруп, існує всього два: це робуста і арабіка.
Поєднання цих двох видів дозволяє виробникам створювати суміші, що відрізняються один від
одного по насиченості. Робуста не використовується самостійно через фактичну відсутність
приємних ноток, її місія – надавати ту саму фортецю готового напою. Також на смакові
якості хорошої кави впливає ступінь обжарювання (цей параметр вказується на упаковці у вигляді
цифрового ідентифікатора або зображень зерна від 1-го до 5-ти). Чим більше ступінь, тим
напій виходить більш насиченим, і навпаки.


        Тепер давайте розберемося, який помел кави буває:
 Надтонкий. Дисперсія такого порошку схожа на пил, його цінують шанувальники
заварювання напою в чашці, проте досить непоганого результату можна досягти і
за допомогою гейзерній кавоварки.
 Тонкий експрессо. Вважається вузьким і використовується тільки для приготування
класичного еспрессо.
 Тонкий. За запевненнями експертів, такий помел довше зберігає первинний
аромат. Передбачає використання в кавоварках або кавоварках з крапельною
системою приготування.
 Середній. Вважається універсальним і підходить абсолютно для всіх методик
приготування.
 Грубий. Його фракція досить велика – частинки досягають 0,08 див. Використовується, як
правило, в гейзерних кавоварках.


      Як правильно готувати каву в кавоварці: 5 секретів ідеальної напою
1. Використовуємо відповідну фракцію кави. Прочитайте інструкцію до своєї техніки –
виробник в обов'язковому порядку зазначає перелік допустимих ступенів помолу
або градирует його по діапазону (наприклад, від середнього до тонкого).
2. Кладемо необхідну кількість порошку. Для стандартного рецепта американо
досить близько 30-ти грамів порошку (приблизно одна столова ложка без верху).

3. Побалуйте себе різноманітністю – капсульна кавоварка дозволяє шанувальникам незвичайних
смакових поєднань насолодитися капучино або напоєм без вмісту кофеїну.
4. Використовувати фільтровану воду. Якщо у вашому обладнанні відсутній
додатковий модуль з фільтром, заливайте в резервуар очищену від домішок
рідина з кулера.
5. Якщо є така можливість – підігрійте чашку. Така технологія використовується в
потужних кавових суперавтоматах. Вона дозволяє меленим зернам максимально
розкрити свої смакові якості – ваш кави з кавоварки буде чудовий!


Незважаючи на той факт, що досить докладний опис, сам процес займає не більше двох-
трьох хвилин. Знаєте, в чому полягає принадність заварених зерен і чим вони відрізняються від, наприклад,
розчинної напівфабрикату? Ви – творець своїх унікальних рецептів. Додайте трохи
кориці, кардамону або посипте щільну пінку дрібкою какао. Просто спробуйте – повірте,
ваш натуральний кава заграє новими фарбами і напевно підніме настрій!

         Бонус от экспертов Grida: рецепты кофе
Мы не просто знаем об этом напитке все, команда искренне «болеет» за то, чтобы он открылся
по-новому, ведь традиции иногда бывают до безобразия скучны. Итак, сегодня предлагаем
вашему вниманию два рецепта, которые оставят равнодушными даже приверженцев классики:
 Белый кофе. Поджарьте белый шоколад до появления карамельного оттека, добавьте
щепотку соли и толику жирных сливок, затем прогрейте смесь на водяной бане. Сварите
кофе, добавьте в него молока, нежирных сливок и готовую карамель – все готово!
 Сирний кави. Кажуть, його краще всього готують в знаменитих кав'ярнях на Ринковій
площі. Але ми не пропонуємо вам відправитися туди, а лише відкриємо завісу таємниці
приготування ексклюзивного напою. Приготуйте каву в кавоварці, підігрійте вершки
і додайте туди трохи цукру і одну столову ложку вершкового сиру, потім збийте
всі інгредієнти і насолоджуйтеся!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner