Кошик
586 відгуків
+38 (068)255-81-81Зателефонувати
+380 (68) 255-81-81
Александровская 40, Запоріжжя, Україна
Турецька кава-Чай-Кавоварки-Турки-Чайники-Самовари
Кошик

Розкриваємо секрети, як приготувати турецьку каву і чому турки п'ють каву з водою

Розкриваємо секрети, як приготувати турецьку каву і чому турки п'ють каву з водою

Кожен кавовий гурман віддає перевагу правильно приготовленій турецькій каві. То чому ж багато людей так люблять цей терпкий напій, який має насичений смак? І як варять каву у Туреччині?

З кожним днем ​​різновидів кавових напоїв стає все більше, проте свіжозварена кава по-турецьки не зможе замінити будь-яку іншу. Багато хто не знає, як п'ють турецьку каву, тому спокійно насолоджуються нею з величезних картонних склянок. Однак справжній напій слід пити із класичного посуду. У багатьох закладах використовується машина кавоварка. Ця техніка давно використовується як альтернатива простій джезві.

Як правильно пити каву по-турецьки

Приготовление кофе по-турецкиПриготовление кофе по-турецки

До кави, приготовленої по-турецьки, обов'язково подається склянка води. Однак не кожен знає, навіщо до кави подають воду та коли її слід пити. У цьому питанні думки поділяються, хтось вважає за краще пити воду перед вживанням напою, посилаючись на те, що вода сприятиме підготовці рецепторів до прийняття гарячого. Деякі люди, які мають протилежний погляд, п'ють воду після кави, посилаючись на те, що рідина прибере залишки кавової макухи.

Ще одним важливим моментом є солодощі. Давно за класикою на столі завжди було варення. Вважалося, що для того, щоб повноцінно насолодитися терпким смаком кави Туреччина, потрібно з'їсти солодке варення. Як альтернативу цукру використовується лукум. Також у деяких турецьких закладах подаються щербети у маленькому посуді, які називають османськими.

Приготування кави по-турецьки: вугілля або пісок

Для приготування цього кавового напою слід використовувати вугілля. Турки готують напій, що бадьорить, на мангалі, контролюючи дуже повільний вогонь. У світі ця традиція перенеслася до саду чи пікнік.

Приблизно кілька років тому одним заповзятливим кавоманом було вигадано ще одне рішення, як приготувати напій. Чоловік використовував пісок, який мав високу стійкість до сильного нагрівання. Також приготувати напій можна за допомогою спеціального апарату, що розігріває пісок до потрібного температурного діапазону. Обшивкою в такій техніці виступають залізні листи, а всередині є пісок.

Особливістю даного способу є те, що джезва поринає в пісок, що сприяє нагріванню з кожного боку. Такий метод дозволяє приготувати кавовий напій із насиченим смаком. Правильний процес приготування має на увазі рівномірний розподіл тепла. Також слід приділити особливу увагу якості міді, що використовується для виготовлення джезви. Щоб приготувати каву по-турецьки, знадобиться близько 5-6 хвилин. Коли піна з'явиться вперше, джезву слід дістати з піску з наступним розливом гарячого напою в посуд. Щоб піна з'явилася повторно, посуд занурюється. Всі ці маніпуляції дозволяють приготувати ароматну каву по-турецьки.

Товари з Туреччини купити онлайн можна в нашому спеціалізованому інтернет-магазині, де представлений широкий вибір продукції з даної категорії.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner