Кошик
586 відгуків
+38 (068)255-81-81Зателефонувати
+380 (68) 255-81-81
Александровская 40, Запоріжжя, Україна
Турецька кава-Чай-Кавоварки-Турки-Чайники-Самовари
Кошик

Латте в домашніх умовах: як зробити каву вдома як у кав'ярні

Латте в домашніх умовах: як зробити каву вдома як у кав'ярні

Простий кавовий напій з додаванням молока родом з Італії зветься латте. На батьківщині його називають caffelatte, що у перекладі означає «молочний напій». Італійці вважають за краще пити його вдома в ранковий час. Все змінилося з появою спеціального пристрою – капучинатора. В результаті стало можливим швидко збивати пінку, і кафе із задоволенням додали до свого переліку оригінальний напій – латте.

Латте – домашній рецепт приготування

Шанувальники кавових напоїв, відвідуючи кафе, зазвичай замовляють латте. При цьому вони уявляють, що на бариста на кухні чекає складний процес створення бокала з високою молочною піною і прикрасою у вигляді невигадливого малюнка, присипки кориці. Насправді, дії баристи не такі вже й таємничі.

Для приготування латте в домашніх умовах вибирають дуже міцну каву. Ідеальним рішенням є не чиста арабіка, а її комбінація із зернами робусти. У результаті напій набуває міцності, неповторний аромат і насичений смак.

У ресторанах і кафе вважають за основу використовувати каву Еспресо. Готує кавовий напій кавоварка, в якій є капучинатор, що утворює привабливу пінку зі звичайного молока. В Італії в кавовий напій не додають цукор, оскільки вважають за краще насолоджуватися чистим смаком. Для різноманітності використовують сироп. У нашій країні цукор приносять разом із напоєм, тому ви зможете додати підсолоджувач на власний розсуд. Кавою латте можна насолодитися не лише у кафе, а й удома.

Як зробити латте з пінкою вдома?

латте в домашних условиях латте в домашних условиях

Багатьох цікавить питання: як варити латте у турці на улюбленій кухні без застосування будь-яких секретів. До речі, купити справжню турку ви можете у магазині «Гріда». Рецепт включає 50 мл дорогої кави, 150 мл молока, цукор та воду. З процедурою приготування кавового напою впорається навіть новачок. Готування складається з наступних етапів:

  1. Підготовка молока. Його нагрівають до моменту утворення пінки. Молоко має бути теплим, але не гарячим.
  2. Заварювання кави. Іноді використовують звичайний розчинний порошок, але в результаті псується загальне враження від напою. Набагато приємніше і корисніше витратити кілька хвилин на приготування кави. Оскільки не кожен має під рукою кавоварку, можна використовувати турку. Товари Туреччини ви можете купити на сайті нашого магазину.
  3. Збивання теплого молока до утворення піни. У домашніх умовах можна використовувати шейкер, віночок, міксер або блендер.
  4. Введення збитого молока у каву. Для цього рекомендовано використовувати спеціальну ємність, яка має тонкий носик. Молоко вливають у центр чашки. В результаті виходять гарні візерунки на молочній піні. Наповнювачі кожен обирає на свій смак.

Тепер ви точно знаєте, як побалувати своїх близьких філіжанкою ароматного латте. Однак не варто на цьому зупинятися, оскільки існує безліч сортів кави та різновидів кавових напоїв, і кожен з них ви зможете скуштувати. Купити натуральну каву в Україні для приготування найсмачніших напоїв можна в нашому інтернет-магазині. Тепер ви знаєте, латте як правильно готувати.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner