Кошик
658 відгуків
+38 (068)255-81-81Зателефонувати
+380 (68) 255-81-81
Олександрівська 40, Запоріжжя, Україна
Турецька кава-Чай-Кавоварки-Турки-Чайники-Самовари
Кошик

Як заварювати каву у френч прес? Детальна інструкція

Як заварювати каву у френч прес? Детальна інструкція

Що таке френч прес для кави і як ним правильно користуватися? Відповіді на ці питання відомі багатьом, але не всім. Перший френч-прес з'явився в середині дев'ятнадцятого століття, а вже на початку двадцятого ці прилади надійшли до масового продажу. Патент на виготовлення френч-пресу отримав італійський дизайнер, який налагодив виробництво французької фабриці (звідси і назва «френч-прес»).

Сьогодні френч прес для чаю та кави є в кожному будинку – з його допомогою можна не тільки заварювати чай, але й готувати смачну ароматну каву.

Як заварювати каву у френч прес

Сам процес приготування кави у френч-пресі дуже простий, але щоб напій вийшов по-справжньому смачним, потрібно враховувати такі моменти:

  1. Важлива умова хорошої кави – якісні свіжообсмажені зерна. Чим свіже зерно, тим смачнішим, насиченішим і ароматнішим вийде напій. Якщо з моменту обсмажування проходить понад чотири тижні, смакові якості кави знижуються. Навіть найдосвідченіший бариста не зможе приготувати чарівний напій з старого зерна.
  2. Помел кави для френч преса також має велике значення. Для хорошої екстракції необхідний рівномірний помел, який забезпечує кавомолка з жорнами, а не з пропелерами.
  3. Готуючи каву, не варто нехтувати якістю води. Сторонні домішки даватимуть неприємний присмак, що може повністю зіпсувати смак готового напою.
  4. Важливо дотримуватись правильних пропорцій та встановленого часу при заварюванні кави. Можна припускати відхилення, але невеликі.

Пропорції кави для френч преса

кофе из френч прессакофе из френч пресса

Існує багато кавових сортів, що підходять для приготування напою у френч-пресі. Як правило, час заварювання – близько десяти хвилин. Оптимальні пропорції води та кави - одна частина мелених зерен до п'ятнадцяти частин води. Наприклад, для стандартного приладу ємністю півлітра вам знадобиться 33 грами кави. Вперше, заварюючи напій, варто дотримуватися цих пропорцій, а надалі ви зможете експериментувати, підбираючи найкращий варіант за міцністю, насиченістю, смаком та ароматом.

Кава у френч прес - рецепт приготування

  1. Візьміть каву свіжого помелу або скористайтеся кавомолкою з жорнами, щоб подрібнити цілісні зерна. На літр води можна брати від 66 до 70 г кави.
  2. Літр води у чайнику закип'ятіть до 94-95 градусів. Бажано обполоснути ємність френч-пресу окропом, щоб процес заварювання відбувався рівномірно.
  3. Відміряйте потрібну кількість кави за допомогою столових терезів і засипте в прогрітий френч-прес. Залийте трохи закипілої води (близько ста мілілітрів) і розмішайте ложкою. Долийте воду, що залишилася, зберігаючи пропорції. Тепер суміш має настоятися протягом чотирьох-п'яти хвилин. Ви побачите, як частинки кави піднімаються на поверхню та формують «корочку».
  4. Після закінчення зазначеного часу перемішайте ложкою «корочку», щоб утворилася, щоб частинки опустилися на дно. Дайте напою настоятися п'ять хвилин, щоб найменші частинки осіли, а рідина трохи остигнула.
  5. Тепер настав час скористатися поршнем френч-преса: опустіть його вниз до упору. При цьому дрібні частинки можуть підніматися з дна: щоб уникнути цього, деякі барісти не опускають поршень вниз, а просто встановлюють його.
  6. Отже, ароматна бадьоряча кава готова, залишилося налити її в чашки і при бажанні додати цукор, вершки, молоко і т.п. Розливати напій потрібно повільно, щоб із дна приладу не піднімалися частки кави.

Це класична інструкція з приготування кави з френча преса, на основі якої ви можете експериментувати: пробувати різні сорти, трохи міняти пропорції та час заварювання.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner