Як смачно зварити какао – лайфхаки та секрети цього чудового напою
В осінні та зимові дні улюблена книжка та чашка гарячого какао – це справжній подарунок для душі. Проте не кожен знає, як готувати какао. Незважаючи на те, що розчинні напої представлені в різноманітному асортименті на будь-який смак, необхідно знати особливості приготування какао.
Якщо ви хочете приготувати какао напій, рецепт потрібно дізнатись заздалегідь, керуючись невеликими особливостями. Завдяки простим та нехитрим правилам можна приготувати ароматний напій. Якщо ми варимо какао вдома, рекомендовано ознайомитись із декількома технологіями приготування. Для цього можна використовувати воду чи молоко. За смаковими особливостями напої на різних основах відрізняються за смаковими якостями, де кожен рецепт має своїх шанувальників.
Складові продукту
Какао - це справжнє джерело вітамінів і корисних речовин. Напій багатий калієм, магнієм, кальцієм, фосфором, натрієм, міддю, залізом, марганцем, цинком, фтором, молібденом. Також какао багате на вітаміни групи A, E, B, PP. У цьому корисному еліксирі містяться інгредієнти як крохмалю, органічних кислот, білків, жирів, вуглеводів, моносахаридів, клітковини. Цей унікальний напій має багато шанувальників.
Користь
Склад цього продукту має на увазі наявність речовин, що сприяють виробленню людським організмом ендорфінів. Саме тому смачне какао - це правильне рішення при депресії та занепаді сил. У складі какао присутні речовини, які роблять шкіру пружною та сяючою. Вживання сприяє зниженню артеріального тиску, зміцненню серцевої та судинної системи, а також напій благотворно впливає на мозкову діяльність та уважність.
Какао можна використовувати як профілактику від таких недуг як цукровий діабет та онкологічні захворювання. Склянка гарячого та багатьом улюленим з дитинства напою – це завжди позитивні емоції, бадьорість та спосіб вгамувати голод. Незважаючи на те, що у складі не міститься кофеїну, чашка какао сприяє тонусу організму.
Кожен продукт має на увазі певні протипоказання, не винятком є і какао. Цей напій не можна вживати при ожирінні, цукровому діабеті, алергіях, хворобах нирок та печінки, частих запорах, високій кислотності шлунка. Також його не рекомендовано давати дітям віком до 3 років.
Тонкощі напою: як смачно зварити какао
Як зробити какао? Для приготування напою рекомендовано використовувати какао-порошок, бажано, щоб у складі не було цукру. При виборі продукту важливо звернути увагу на такі моменти як термін придатності, на етикетці, наявність цукру в складі.
Перевагу рекомендується віддавати свіжому за терміном придатності какао від перевірених торгових марок. Не варто купувати дешеву продукцію від сумнівних виробників.
Какао напій рецепт на воді
Щоб приготувати такий напій, необхідно визначити пропорції какао. Кілька ложок меленого какао слід розчинити в воді, що щойно закипіла.
В основному досить двох чайних ложок порошку на чашку води. Залежно від смакових переваг, можливе додавання цукру близько 2 чайних ложок. Також смак напою можна збагатити, додавши вершки, молоко або згущене молоко.
Рецепт какао на молоці
Чи не знаєте, як приготувати какао на молоці? Пару ложок какао слід змішати з цукровим піском, після чого залити суміш щойно закипілим пастеризованим молоком. Для приготування какао з молока рекомендовано використання невеликої каструльки чи турки.
Цукор можна додавати в будь-якій кількості, головне не переборщити з солодким. Особливо смачний напій виходить із додаванням шматочків зефіру або маршмеллоу.