Кошик
682 відгуків
+38 (068)255-81-81Зателефонувати
+380 (68) 255-81-81
Олександрівська 40, Запоріжжя, Україна
Турецька кава-Чай-Кавоварки-Турки-Чайники-Самовари
Кошик

Як розробити авторські напої у кав'ярні

Як розробити авторські напої у кав'ярні

Авторські напої на основі еспресо або інших видів кави вносять приємну різноманітність у меню та вважаються гордістю закладу. Вони створюють імідж кав'ярні, підкреслюють її індивідуальність та підвищують престиж, а відвідувачі завжди раді спробувати щось незвичне.

Відмінна нагода замислитися про створення нового напою - розробка меню для чергового сезону: авторські кавові коктейлі обов'язково стануть родзинкою та візитною карткою вашої кав'ярні.

Де черпати ідеї:

  1. Проаналізуйте переваги відвідувачів кав'ярні. Не для того, щоб знайти щось нове, але щоб розібратися, які авторські напої можуть мати успіх.
  2. Пройдіться по різних кав'ярнях і спробуйте новинки, запам'ятовуючи цікаві смакові та ароматичні поєднання. Для вірності краще їх записати – у майбутньому вони послужать вам натхненням.
  3. Поекспериментуйте з інгредієнтами – не лише екзотичними, а й традиційними, створюючи несподівані комбінації.
  4. Спостерігайте за тенденціями, відвідуйте фестивалі та виставки, підпишіться на канали відомих баристів та стежте за їх діяльністю.

Авторська кава - рецепти

авторские кофейные коктейли авторские кофейные коктейли

Коли прийде час розробляти сезонне меню, візьміть ручку та запишіть усі ідеї, виходячи з побаченого, випробуваного та вигаданого. Після цього можна розпочинати роботу з рецептами, вона складається з кількох етапів.

Вибираємо основу

Фірмові кавові напої бувають гарячими та холодними – перші користуються попитом узимку та у прохолодне міжсезоння, другі у літні спекотні дні. Найпоширеніша основа для авторського напою – еспресо, але також може бути капучино, ристретто, раф, лунго та багато інших.

Крім того, основою може виступати чай, молоко, різні соки, вода, суміш кількох компонентів. В даному випадку кавові інгредієнти використовуються як добавки.

Чим урізноманітнити смак кави - рецепти бариста

Фантазії сучасних баристів немає межі, але найчастіше в авторські кавові напої додають:

  • прянощі:
  • сиропи;
  • молоко, вершки, морозиво;
  • сир;
  • соуси;
  • мед;
  • шоколад;
  • халву;
  • горіхи;
  • ягоди та шматочки фруктів;
  • протеїни.

Створюючи рецепти кавових напоїв, необхідно опрацювати технологію, пропорції інгредієнтів та черговість їх з'єднання (з урахуванням того, як вони взаємодіють). Наприклад, поєднуючи кислі ягоди та молочні продукти, потрібно правильно підібрати пропорції, щоб уникнути згортання.

Цитрусову цедру та різні трави можна перетирати з цукром і так зберігати, використовуючи при необхідності. Це підвищує термін придатності та сприяє кращому змішуванню з напоєм.

І, звичайно, варто сказати кілька слів про цукор, незважаючи на очевидність даного компонента. Це популярний інгредієнт авторських напоїв, який посилює та покращує смак, а також виконує роль натурального консерванту.

Зовнішня естетика

Красиво оформлений напій приносить більше задоволення і здається смачнішим. І навпаки - недоліки оформлення можуть зіпсувати враження від найвишуканішого смаку. Тому важливо розробити цікавий дизайн, використовуючи різні топінги, збиті вершки, посипання, маршмеллоу, ягоди та фрукти, квіти.

Назва

Як правило, назву підбирають до готового напою, але деякі бариста діють навпаки. В ідеальній назві має бути трохи інтриги, а також відсилання до складу та смаку напою.

Авторські напої для кав'ярні: дегустаційна оцінка

Дайте продегустувати напій своїм колегам, а потім друзям, родичам, знайомим. Якщо більшості людей новинка сподобалася, сміливо впроваджуйте в меню та спостерігайте за відгуками клієнтів. Протягом кількох місяців стане ясно - прижився авторський напій або потребує вдосконалень.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner