Кошик
603 відгуків
+38 (068)255-81-81Зателефонувати
+380 (68) 255-81-81
Александровская 40, Запоріжжя, Україна
Турецька кава-Чай-Кавоварки-Турки-Чайники-Самовари
Кошик

Гарбузовий латте рецепт - ідеальний напій для холодної осені та Хеллоуїна!

Гарбузовий латте рецепт - ідеальний напій для холодної осені та Хеллоуїна!

Модний напій - гарбузовий латте можна побачити в кіно, на сторінках соціальних мереж та іноземних блогів, але, на жаль, далеко не у всякому кафе. У боротьбі з цією несправедливістю ми вирішили розповісти вам, як приготувати вдома ароматний гарбузовий латте - рецепт із прянощами, цукром та вершками.

Гарбузово-пряний латте: рецепт та інгредієнти

Осінь не можна уявити без помаранчевого сонячного гарбуза та чудово затишного аромату кави. Однак мало хто здогадається з'єднати чашку кави та гарбузове пюре, здається, що ці продукти з різних всесвітів. І все ж останні тренди кавової індустрії грунтуються саме на такому поєднанні. Відкриємо вам невеликий секрет: приготувати латте пряний гарбуз можна без кавомашини або якихось інших пристроїв, найголовніше - мати під рукою потрібні прянощі (корицю, імбирний корінь, ваніль, гвоздику, мускатний горіх).

Список інгредієнтів:

  • 120 мл натуральної кави, завареної в турці, френч-пресі або просто в чашці;
  • 250 мл коров'ячого молока;
  • 1 чайна ложка цукру (можна і дві ложки – за смаком);
  • 2 столові ложки пюре гарбуза;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту;
  • 1 чайна ложка кориці;
  • 1/4 чайної ложки мускатного горіха;
  • 1/4 чайної ложки кореня імбиру (меленого);
  • 1/4 чайної ложки гвоздики (меленої);
  • Збиті вершки – за смаком.

Гарбузовий латте Старбакс - рецепт

тыквенный латте - рецепт тыквенный латте - рецепт

Латте з гарбузовим пюре та прянощами – незмінний осінній хіт американських кав'ярень Starbucks. Вперше напій представили у 2003 році і з того часу його популярність зростає. Особливість гарбузового латте в унікальному поєднанні солодкого гарбуза та пряних спецій, що дарує ні з чим незрівнянні відчуття, створює атмосферу затишку, сонця, тепла.

Як приготувати гарбузовий латте?

Щоб приготувати пряний гарбузовий латте вдома, використовуйте наступний алгоритм.

  1. Перш за все, підготуйте необхідні інгредієнти за списком, включаючи гарбузове пюре. Останнє можна купити у готовому вигляді або приготувати самостійно.
  2. Цей крок – для тих, хто готує пюре самостійно. Невеликий шматок гарбуза очистіть від шкірки і наріжте кубиками, а потім відваріть або запікайте. Для приготування в духовці шматочки гарбуза загортають у харчову фольгу і запікають сорок хвилин за нормальної температури 190°С. Потім гарбуз трохи остуджують та подрібнюють у пюре (за допомогою блендера, сита або просто вилки).
  3. 250 мл молока налийте в каструльку та змішайте з пюре гарбуза, цукром та спеціями. Поставте каструльку на повільний вогонь і дайте закипіти вмісту. Проваріть три-чотири хвилини, іноді перемішуючи. У цей час прянощі наповнюватимуть ароматами молоко.
  4. Заваріть натуральну каву тим способом, який вам зручний: в турці або джезві, кавоварці, френч-пресі, чашці.
  5. Для приготування гарбузового латте за цим рецептом вам знадобляться збиті вершки. Їх можна придбати у готовому вигляді або приготувати в домашніх умовах. У разі вам знадобиться ще 100-150 мл молока. Нагрійте його до шістдесяти градусів, щоб потім збити до стану пишної пінки (за допомогою капучинатора, блендера або френч-преса). Якщо не хочете займатися збиванням, купіть готові вершки у балончику.
  6. Латте з гарбуза подають у високій прозорій склянці: у такій ємності видно, як гарно напій поділяється на шари. У подібну склянку потрібно налити заварену каву, заповнюючи приблизно третину всього обсягу.
  7. Потім наливайте в склянку суміш молока, гарбузового пюре та прянощів, заповнюючи ємність майже до країв. Зверху залиште трохи місця для збитих вершків або молочної піни.
  8. Залишилося тільки викласти пінку або збиті вершки і подавати латте, поки він гарячий. За бажання можна посипати пінку корицею.

Спробуйте - це ідеальний напій для холодної осені та Хеллоуїна!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner