Гарбузовий латте рецепт - ідеальний напій для холодної осені та Хеллоуїна!
Модний напій - гарбузовий латте можна побачити в кіно, на сторінках соціальних мереж та іноземних блогів, але, на жаль, далеко не у всякому кафе. У боротьбі з цією несправедливістю ми вирішили розповісти вам, як приготувати вдома ароматний гарбузовий латте - рецепт із прянощами, цукром та вершками.
Гарбузово-пряний латте: рецепт та інгредієнти
Осінь не можна уявити без помаранчевого сонячного гарбуза та чудово затишного аромату кави. Однак мало хто здогадається з'єднати чашку кави та гарбузове пюре, здається, що ці продукти з різних всесвітів. І все ж останні тренди кавової індустрії грунтуються саме на такому поєднанні. Відкриємо вам невеликий секрет: приготувати латте пряний гарбуз можна без кавомашини або якихось інших пристроїв, найголовніше - мати під рукою потрібні прянощі (корицю, імбирний корінь, ваніль, гвоздику, мускатний горіх).
Список інгредієнтів:
- 120 мл натуральної кави, завареної в турці, френч-пресі або просто в чашці;
- 250 мл коров'ячого молока;
- 1 чайна ложка цукру (можна і дві ложки – за смаком);
- 2 столові ложки пюре гарбуза;
- 1 чайна ложка ванільного екстракту;
- 1 чайна ложка кориці;
- 1/4 чайної ложки мускатного горіха;
- 1/4 чайної ложки кореня імбиру (меленого);
- 1/4 чайної ложки гвоздики (меленої);
- Збиті вершки – за смаком.
Гарбузовий латте Старбакс - рецепт
Латте з гарбузовим пюре та прянощами – незмінний осінній хіт американських кав'ярень Starbucks. Вперше напій представили у 2003 році і з того часу його популярність зростає. Особливість гарбузового латте в унікальному поєднанні солодкого гарбуза та пряних спецій, що дарує ні з чим незрівнянні відчуття, створює атмосферу затишку, сонця, тепла.
Як приготувати гарбузовий латте?
Щоб приготувати пряний гарбузовий латте вдома, використовуйте наступний алгоритм.
- Перш за все, підготуйте необхідні інгредієнти за списком, включаючи гарбузове пюре. Останнє можна купити у готовому вигляді або приготувати самостійно.
- Цей крок – для тих, хто готує пюре самостійно. Невеликий шматок гарбуза очистіть від шкірки і наріжте кубиками, а потім відваріть або запікайте. Для приготування в духовці шматочки гарбуза загортають у харчову фольгу і запікають сорок хвилин за нормальної температури 190°С. Потім гарбуз трохи остуджують та подрібнюють у пюре (за допомогою блендера, сита або просто вилки).
- 250 мл молока налийте в каструльку та змішайте з пюре гарбуза, цукром та спеціями. Поставте каструльку на повільний вогонь і дайте закипіти вмісту. Проваріть три-чотири хвилини, іноді перемішуючи. У цей час прянощі наповнюватимуть ароматами молоко.
- Заваріть натуральну каву тим способом, який вам зручний: в турці або джезві, кавоварці, френч-пресі, чашці.
- Для приготування гарбузового латте за цим рецептом вам знадобляться збиті вершки. Їх можна придбати у готовому вигляді або приготувати в домашніх умовах. У разі вам знадобиться ще 100-150 мл молока. Нагрійте його до шістдесяти градусів, щоб потім збити до стану пишної пінки (за допомогою капучинатора, блендера або френч-преса). Якщо не хочете займатися збиванням, купіть готові вершки у балончику.
- Латте з гарбуза подають у високій прозорій склянці: у такій ємності видно, як гарно напій поділяється на шари. У подібну склянку потрібно налити заварену каву, заповнюючи приблизно третину всього обсягу.
- Потім наливайте в склянку суміш молока, гарбузового пюре та прянощів, заповнюючи ємність майже до країв. Зверху залиште трохи місця для збитих вершків або молочної піни.
- Залишилося тільки викласти пінку або збиті вершки і подавати латте, поки він гарячий. За бажання можна посипати пінку корицею.
Спробуйте - це ідеальний напій для холодної осені та Хеллоуїна!