Кошик
861 відгук
+38 (068)255-81-81Зателефонувати

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 10:00 найближчого робочого дня (сьогодні).

+380 (68) 255-81-81
Олександрівська 40, Запоріжжя, Україна
Турецька кава-Чай-Кавоварки-Турки-Чайники-Самовари
Кошик

Особливості та переваги турецької кави Harput Dibek

Особливості та переваги турецької кави Harput Dibek

Для приготування кави по-турецьки підійде не кожен різновид меленого продукту. Усе залежить від сортів кави, які використовуються в бленді, а також ступеня помелу зерен.

Важливі характеристики турецької кави

Точне співвідношення робусти й арабіки достовірно не відоме, оскільки кожен виробник використовує свою рецептуру. У найпопулярніших блендах присутні близько 20% робусти. Процес обсмажування також тримається в таємниці. Так роблять не тільки турецькі бренди, а й французькі, італійські, німецькі. Тож не дивно, що в процесі вибору покладаються саме на ім'я бренду.

Історія появи ароматної кави по-турецьки

До Туреччини кавові зерна потрапили з Ефіопії. Їх привіз губернатор Ємену в дар турецькому султану, оскільки сам він був у захваті від напою з насиченим гіркуватим смаком. За короткий час кава поширилася територією Туреччини, завоювавши любов місцевих жителів. Гарячий напій із дивовижним ароматом із задоволенням розпивали з друзями, обговорюючи цікаві події та новини.

Історія кави по-турецьки не супроводжується жодними легендами. Все дуже просто. Важливо розуміти, що цей різновид – це не зерна, а спосіб приготування, особливість подачі та дотримання традицій, що сягають корінням углиб часів. У Туреччині шанують традиції, завдяки чому і сьогодні можна насолодитися турецькою кавою, яку приготували за технологіями XVI століття. Більшість вважає, що саме це секрет популярності напою.

Що із себе представляє турецька кава Дібек?

harput dibek

Особливістю Harput Dibek є приготування методом перетирання з додаванням власної олії. Цей бренд у виробництві традиційно використовує ступки, які турецькою звучать як «дібек». Завдяки такій технології смак виходить насиченим і в процесі приготування утворюється густа і щільна пінка. Інші бренди стандартно обробляють зерна методом мелення.

Harput Dibek кава – це смачний напій із безліччю переваг. Відмінно зарекомендував він себе і як засіб для схуднення, оскільки бере участь у спалюванні жирів.

На відміну від інших сортів, Дібек може бути колотим або меленим з обсмажуванням на власній олії. До складу продукції входить насіння кардамону. Цей компонент є дорогим і його непросто відшукати.

Кава Harput Dibek: важливі особливості та переваги

Це один із найсмачніших і найякісніших різновидів серед турецької кави з добавками. Крім насіння кардамону він містить какао і вершки. У результаті м'який кавовий напій Harput Dibek отримує приголомшливий аромат трав і квіток.

Традиція насолоджуватися кавою з додаванням кардамону з'явилася під час правління Султана Селіма Явуза. Сьогодні ця церемонія стрімко відроджується. До переваг турецької кави Harput Dibek варто віднести такі моменти:

  1. Нормалізація рівня холестерину. У разі щоденного вживання кавового напою підтримується баланс «поганого» холестерину.

  2. Користь для шлунка. Harput Dibek сприяє швидкому перетравленню їжі, унеможливлюючи дискомфорт у шлунку.

  3. Користь для травної системи. Особливо відчутний ефект після ситної їжі, оскільки прискорюється перетравлення і унеможливлюється розлад травлення.

  4. Користь для шкіри. Можна не лише вживати Harput Dibek, а й протирати обличчя залишками протягом кількох секунд. У результаті олії, які містяться в напої, сприяють розслабленню шкіри, а аромат покращує моральний стан.

Harput Dibek Kahvesi не має такої міцності, яка властива для звичайної кави по-турецьки. Напій не викликає частого серцебиття, тому він підходить для справжніх поціновувачів, яким не рекомендовано нею зловживати. А продукція, яка без добавок у складі, навпаки, міцна, без кислинки, має середнє обсмажування і дуже приємний смак.

harput dibek як готувати?

Harput Dibek: як готувати?

У турку необхідно влити 60 мл води і додати мірну ложку (яка йде в комплекті) перетертих зерен. Також можна додати цукор і все ретельно перемішати. Тільки після цього турку ставлять на слабкий вогонь, продовжуючи помішувати. Квапливість у цьому процесі може негативно позначитися на смаку кави. Подавати напій можна при піднятті пінки без доведення до кипіння. В інакшому випадку він гірчитиме.

Цікаві факти

До визначних фактів про магічний кавовий напій варто віднести таке:

  1. Ідеальний продукт для ворожінь. Для проведення обряду необхідно випити напій, поставити запитання і перевернути чашку з кавовою гущею на блюдце. Візерунки на стінках і дні чашки допоможуть відшукати метафоричну відповідь.

  2. Можливість оцінити гостинність господарів. Після основних частувань і посиденьок прийнято подавати ароматний напій із традиційними східними солодощами – рахат-лукумом. В іншому разі гості вирішують, що господарі не були їм раді.

Приготувати знамениту турецьку каву Harput Dibek можна і в домашніх умовах без розігріву з піску, використовуючи індукційну, газову плиту і турку або спеціальну електрокавоварку. При цьому, щоб насолодитися справжнім східним смаком, важливо дотримуватися основних рекомендацій з приготування.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner