Особливості та переваги турецької кави Harput Dibek

Для приготування кави по-турецьки підійде не кожен різновид меленого продукту. Усе залежить від сортів кави, які використовуються в бленді, а також ступеня помелу зерен.
Важливі характеристики турецької кави
Точне співвідношення робусти й арабіки достовірно не відоме, оскільки кожен виробник використовує свою рецептуру. У найпопулярніших блендах присутні близько 20% робусти. Процес обсмажування також тримається в таємниці. Так роблять не тільки турецькі бренди, а й французькі, італійські, німецькі. Тож не дивно, що в процесі вибору покладаються саме на ім'я бренду.
Історія появи ароматної кави по-турецьки
До Туреччини кавові зерна потрапили з Ефіопії. Їх привіз губернатор Ємену в дар турецькому султану, оскільки сам він був у захваті від напою з насиченим гіркуватим смаком. За короткий час кава поширилася територією Туреччини, завоювавши любов місцевих жителів. Гарячий напій із дивовижним ароматом із задоволенням розпивали з друзями, обговорюючи цікаві події та новини.
Історія кави по-турецьки не супроводжується жодними легендами. Все дуже просто. Важливо розуміти, що цей різновид – це не зерна, а спосіб приготування, особливість подачі та дотримання традицій, що сягають корінням углиб часів. У Туреччині шанують традиції, завдяки чому і сьогодні можна насолодитися турецькою кавою, яку приготували за технологіями XVI століття. Більшість вважає, що саме це секрет популярності напою.
Що із себе представляє турецька кава Дібек?
Особливістю Harput Dibek є приготування методом перетирання з додаванням власної олії. Цей бренд у виробництві традиційно використовує ступки, які турецькою звучать як «дібек». Завдяки такій технології смак виходить насиченим і в процесі приготування утворюється густа і щільна пінка. Інші бренди стандартно обробляють зерна методом мелення.
Harput Dibek кава – це смачний напій із безліччю переваг. Відмінно зарекомендував він себе і як засіб для схуднення, оскільки бере участь у спалюванні жирів.
На відміну від інших сортів, Дібек може бути колотим або меленим з обсмажуванням на власній олії. До складу продукції входить насіння кардамону. Цей компонент є дорогим і його непросто відшукати.
Кава Harput Dibek: важливі особливості та переваги
Це один із найсмачніших і найякісніших різновидів серед турецької кави з добавками. Крім насіння кардамону він містить какао і вершки. У результаті м'який кавовий напій Harput Dibek отримує приголомшливий аромат трав і квіток.
Традиція насолоджуватися кавою з додаванням кардамону з'явилася під час правління Султана Селіма Явуза. Сьогодні ця церемонія стрімко відроджується. До переваг турецької кави Harput Dibek варто віднести такі моменти:
-
Нормалізація рівня холестерину. У разі щоденного вживання кавового напою підтримується баланс «поганого» холестерину.
-
Користь для шлунка. Harput Dibek сприяє швидкому перетравленню їжі, унеможливлюючи дискомфорт у шлунку.
-
Користь для травної системи. Особливо відчутний ефект після ситної їжі, оскільки прискорюється перетравлення і унеможливлюється розлад травлення.
-
Користь для шкіри. Можна не лише вживати Harput Dibek, а й протирати обличчя залишками протягом кількох секунд. У результаті олії, які містяться в напої, сприяють розслабленню шкіри, а аромат покращує моральний стан.
Harput Dibek Kahvesi не має такої міцності, яка властива для звичайної кави по-турецьки. Напій не викликає частого серцебиття, тому він підходить для справжніх поціновувачів, яким не рекомендовано нею зловживати. А продукція, яка без добавок у складі, навпаки, міцна, без кислинки, має середнє обсмажування і дуже приємний смак.
Harput Dibek: як готувати?
У турку необхідно влити 60 мл води і додати мірну ложку (яка йде в комплекті) перетертих зерен. Також можна додати цукор і все ретельно перемішати. Тільки після цього турку ставлять на слабкий вогонь, продовжуючи помішувати. Квапливість у цьому процесі може негативно позначитися на смаку кави. Подавати напій можна при піднятті пінки без доведення до кипіння. В інакшому випадку він гірчитиме.
Цікаві факти
До визначних фактів про магічний кавовий напій варто віднести таке:
-
Ідеальний продукт для ворожінь. Для проведення обряду необхідно випити напій, поставити запитання і перевернути чашку з кавовою гущею на блюдце. Візерунки на стінках і дні чашки допоможуть відшукати метафоричну відповідь.
-
Можливість оцінити гостинність господарів. Після основних частувань і посиденьок прийнято подавати ароматний напій із традиційними східними солодощами – рахат-лукумом. В іншому разі гості вирішують, що господарі не були їм раді.
Приготувати знамениту турецьку каву Harput Dibek можна і в домашніх умовах без розігріву з піску, використовуючи індукційну, газову плиту і турку або спеціальну електрокавоварку. При цьому, щоб насолодитися справжнім східним смаком, важливо дотримуватися основних рекомендацій з приготування.