Кошик
591 відгук
+38 (068)255-81-81Зателефонувати
+380 (68) 255-81-81
Александровская 40, Запоріжжя, Україна
Турецька кава-Чай-Кавоварки-Турки-Чайники-Самовари
Кошик

Все про каву бренду Selamlique (Селямлік)

Все про каву бренду Selamlique (Селямлік)

Турецьку каву обробляють і заварюють за особливими технологіями, що робить її одним із найпопулярніших напоїв у світі. Бренд Selamlique пропонує каву найвищої якості, використовуючи у виробництві традиційні рецепти, добірні кавові зерна та новітнє обладнання. Досвідченим гурманам і тим, хто тільки починає своє знайомство з турецьким напоєм, можна рекомендувати каву преміум класу Selamlique − з яскравими оригінальними смаками та насиченим ароматом.

Особливості кави преміум класу Selamlique

Згідно з легендою, ефіопські пастухи першими звернули увагу на кавові дерева, але тільки тому, що їхні кози ставали напрочуд енергійними, поїдаючи листя з місцевої арабіки. Незабаром кава стала популярним напоєм і поширилася на території Саудівської Аравії, Персії, Африки. Після того як війська турецького султана завоювали Мекку, кавові зерна остаточно і безповоротно заповнили Стамбул. За лічені роки вона стала найпопулярнішим напоєм у місті та в усій Туреччині, звідки продовжила свій переможний шлях до Європи. У турецьких містах у величезній кількості стали з'являтися «кахвехане» − громадські заклади, прабатьки сучасних кав'ярень. Люди приходили в кахвехане, щоб насолодитися ароматним напоєм за дружніми розмовами або грою в карти.

Бренд Selamlique відомий у Туреччині та інших країнах світу як виробник кави преміум-класу. Турецьким словом «selamlique» називали гостьові покої в палацах і старовинних особняках: саме тут люди зі знатних сімей приймали гостей і вели розмови за чашкою кави. Вважається, що саме слово «селямлік» походить від турецького привітання − «салам». Бренд свідомо вибрав його як назву, щоб підкреслити соціальне значення: роль напою в турецьких традиціях, дружніх і родинних зв'язках, задушевному спілкуванні та ділових переговорах.

кава преміум класу

Як виробляється кава Селямлік?

Під брендом Selamlique продається кава арабіка мелена, зерна якої вирощують у Бразилії на висоті вісімсот метрів над рівнем моря, а обробляють на підприємстві в турецькому місті Ізмір.

Перед помолом кавові зерна проходять спеціальну підготовку. Спочатку боби обсмажуються до набуття потрібного відтінку, смаку й аромату. Як правило, обсмажування триває двадцять хвилин за температури 180°С. Обсмажені зернятка охолоджуються протягом дванадцяти годин, а потім подрібнюються за допомогою кам'яного млина. Для деяких видів використовують подвійне прожарювання. У кавові суміші крім основного інгредієнта додають корицю, мелений кардамон та інші прянощі. Готовий продукт герметично запаковують і поміщають у жерстяну коробку.

На всіх етапах виробництва рівень вологості в приміщенні суворо контролюється, а зразки продукту тестуються.

Selamlique − кава з різноманітними смаками

турецька кава selamlique

Кавова продукція з Туреччини славиться різноманітними смаками: різні сорти змішуються між собою і доповнюються ароматними прянощами, створюючи нові цікаві композиції.

Кава Selamlique може бути темного (подвійного) або середнього (стандартного) обсмаження, що також впливає на палітру смаків. Крім того, існує у бренду 9 різновидів продукції: традиційний (1,2% кофеїну), без наявності кофеїну і з різними смаковими добавками. Особливо популярна кава зі смаком кориці, мастики, кардамону, шоколаду, апельсина, троянди. Якщо ви хочете чогось нового, обов'язково продегустуйте кілька видів напою турецького бренду Selamlique − впевнені, серед асортименту смаків обов'язково знайдете улюблений! Для зручності можна одразу купити набір Selamlique із 7 різних варіантів (у комплекті 21 капсула по 7 г), спробувати їх по черзі та визначитися.

Особливості приготування та подачі

Для приготування кави по-турецьки беруть дрібно змелені зерна Selamlique і заварюють у джезві разом із гущею. Напій наливають у маленьку чашку, в якій гуща опускається на дно, а пінка залишається на поверхні.

де купити каву selamlique в Україні?

Каву по-турецьки подають без цукру і вершків, але разом зі шматочками східних солодощів. П'ють її повільно, невеликими ковточками, нікуди не поспішаючи. Якщо вам більше подобається солодкий напій, цукор краще додавати на етапі заварювання.

Турецьку каву традиційно п'ють під час бесіди, а жителі Туреччини кажуть, що напій − лише привід поговорити відверто з хорошою людиною.

Продукція Selamlique користується великою популярністю завдяки преміальній якості та оригінальним смакам. Суміші упаковують у красиві бляшані коробки, що дає змогу презентувати їх дорогим людям як подарунок на свята.
Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner