Кошик
658 відгуків
+38 (068)255-81-81Зателефонувати
+380 (68) 255-81-81
Олександрівська 40, Запоріжжя, Україна
Турецька кава-Чай-Кавоварки-Турки-Чайники-Самовари
Кошик

Османська кава: що це і в чому її особливість?

Османська кава: що це і в чому її особливість?

Дуже мало поціновувачів ароматного гарячого напою знайомі з окремим різновидом – османською кавою. На відміну від уже звичної турецької, цей вид менш популярний у нашій країні, проте з кожним роком він завойовує дедалі більше любові українців.

Що таке османська кава?

Невід'ємною частиною життя Османської імперії кава стала в 1555 році. Напій пройшов тривалий шлях, залишаючи істотний відбиток на культурі того часу. Нині кав'ярні зустрічаються практично на кожному кроці, запрошуючи відвідувачів для приємного проведення часу і душевних розмов.

Яка турецька кава краща? Ароматний і міцний напій донині супроводжує зустріч дорогих серцю або важливих гостей, особливі церемонії. Крім цього традиційного різновиду існує ще один – кава Кервансарай (османська). Однозначної відповіді, який із цих видів кращий, немає. Кожен має право самостійно зробити свій вибір.

Турецьку каву було визнано народним напоєм, завдяки чому вона набула широкого поширення, а османську готували з різних сумішей винятково для султанів імперії. Тож не дивно, що другий вид тривалий час залишався прихованим у межах палаців.

Османська кава має суттєві відмінності. Вона представляє собою не просто зерна, а ще додатково 7 інгредієнтів, включно з лікарськими травами. Важливими особливостями такого напою є характерний аромат і багаті цілющі властивості.

османська кава

Які інгредієнти можуть входити в османську каву?

У більшості випадків турецька кава є чистою, без будь-яких добавок. Рідко використовуються кардамон, шоколад, фундук, кориця, мастика. Османський напій включає також кардамон, какао і вершки. Щоб урізноманітнити смаки, у кав'ярнях додають такі інгредієнти:

  • фундук;

  • шоколад;

  • мастику;

  • фісташки;

  • полуницю;

  • банан;

  • апельсин;

  • ківі;

  • кавун;

  • диню.

З цих складових можна створити дивовижний мікс, який неодмінно зможе підкорити кожного своїм незвичайним смаком. Напій має світлуватий відтінок, нагадуючи каву з молоком, що обумовлено його складом. Рекомендуємо хоча б один раз скуштувати османський напій, який має цілющий і сильний смак, і ви точно зможете відчути різницю.

Виробництво османської кави

Цей вид відрізняється від поширеного турецького та інших різновидів. Він має чистіший колір і незвичайний смак. Виробляється методом змелювання добірних обсмажених кавових зерен у дрібнодисперсний порошок і подальшим додаванням супутніх натуральних смакових інгредієнтів. Знайти османську каву в Україні можна і в стаціонарних торгових точках, але швидше замовити в нашому інтернет-магазині з доставкою на зручну для вас точку видачі перевізника. Продукт реалізується в готових упаковках.

Що пропонує наш магазин?

Чудовим брендом, який користується надзвичайною популярністю в Туреччині, є Kurukahveci Nuri Toplar. В асортименті цього бренду є м'яка османська мелена кава Ottoman для приготування як у турці, так і в електричній кавоварці. Кавові зерна обсмажують на деревному вугіллі, завдяки чому напій набуває м'якого смаку, не має яскраво вираженої кислинки або гіркуватості. При правильному приготуванні в турці або спеціальній кавоварці Kurukahveci Nuri Toplar дає щільну пінку.

Як готувати османську каву?

Як готувати османську каву?

Як варити османську каву, щоб результат нікого не залишив байдужим? Для порції на одну людину знадобляться чайна ложка суміші, чашка холодної води та цукерки за бажанням. Готують напій у турці (джезві) або спеціальній турецькій кавоварці, дотримуючись такої інструкції:

  1. Додати воду в турку. На 70 мл води знадобиться близько 15 г суміші. У деяких упаковках є в комплекті мірна ложка на 15 грамів.

  2. Всипати цукор. Перш ніж поставити на вогонь, необхідно ретельно все перемішати.

  3. Знімати з вогню при піднятті пінки. Не варто доводити до кипіння. Справжні поціновувачі османського напою рекомендують готувати його без поспіху, щоб не нашкодити смаку.

Подавати кавовий напій варто обов'язково гарячим. Як ласощі можна використовувати кубик лукуму. Кавування в результаті стане більш вишуканим. Заварювання безпосередньо в чашці, заливши гарячою водою, неприпустиме. Так мелені зерна не заваряться належним чином, пінки не буде зовсім, а смак буде однозначно зіпсований.

Ми із задоволенням бажаємо вам приємного кавування і сподіваємося, що османська кава подарує нові смакові враження. Пізнайте східну культуру з нового невідомого раніше боку.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner