Кошик
658 відгуків
+38 (068)255-81-81Зателефонувати
+380 (68) 255-81-81
Олександрівська 40, Запоріжжя, Україна
Турецька кава-Чай-Кавоварки-Турки-Чайники-Самовари
Кошик

Чому кава з кавоварки та турки така різна?

Чому кава з кавоварки та турки така різна?

Натуральна кава – це смачний, ароматний та романтичний напій, який відомий світу багато століть. Пам'ятаєте знамениту крилату фразу: "Скільки романтичних відносин почалися з пропозиції випити чашку кави?" Цей напій відрізняється дивовижним смаком та багатогранним ароматом, а також неймовірно бадьорить з ранку та гарантовано піднімає настрій на цілий день.

Незважаючи на велику кількість виробників і сортів, величезним успіхом користується турецька мелена кава. Ви будете вражені, але це не особливий вид зерен, а спеціальна технологія приготування напою. У його основі лежить класична арабіка та робуста, подрібнені практично на пил. Кожен із нас чув термін “кава по-турецьки”, але мало хто знає особливості напою. Такий спосіб дозволяє одержати насичений, яскравий смак і не вимагає фільтрування від гущі.

У цій статті ми розглянемо, як правильно заварювати кавовий напій у турці, на що впливає помел та яка різниця між приготуванням у турці та кавомашині.

 

У чому причина такого різного смаку?

Навіть при однаковому сорті та помелі, але при різних температурах та технологіях, ви отримаєте різні смаки. Напій з кавоварки майже завжди виходить однаковим. Це пояснюється стабільною температурою та автоматичними налаштуваннями, однаковим тиском, відсутністю гущі та періодом наполягання.

ароматна кава з пінкою

 

Особливості приготування в турці

Багато хто запитує: як правильно заварювати турецьку каву в турці? Адже на смак впливає багато факторів: кількість сировини, води та час заварювання. Правильно приготований напій порадує ароматом, смаком та густою стійкою пінкою.

Яка помел кави потрібна для турки? Зазвичай використовується найдрібніший, схожий на консистенцію какао. Такий помел дозволяє отримати максимум смаку та аромату, а головне - розкрити всі грані напою.

Як приготувати каву в турці:

  • 1 чайна ложка мелених зерен;
  • 0,5 чайної ложки цукру;

  • 1 склянка води;

  • кілька крупинок солі.

Необхідно засипати в турку всі інгредієнти та влити холодну воду. Поставити на плиту та прогріти до кипіння. Перед закипанням додати сіль і помішувати до того часу, поки пінка не збереться “шапкою”. Готовий напій можна налити в маленьку чашку кави і оцінити дивовижний смак.

Заварювання в турці - це простий спосіб насолодитися напоєм, якщо у вас немає кавомашини. Скільки варити каву у турці? Весь процес займає близько 10 хвилин.

 

Як готується кава в кавомашині

Кава з кавоварки або турецької кавоварки Arcelik дозволяє приготувати улюблений напій у будь-який час. Він готується максимально швидко, не пригоряє і не тікає. Завдяки правильній температурі та тиску напій на 100% розкриває смакові та ароматичні властивості.

Скільки грамів кави йде на порцію в кавомашині? Залежно від бажаної міцності, кавомашина використовує різну кількість перемелених зерен:

  • Для слабкого близько 8 грамів;
  • Середнього – 9 грамів;

  • Міцного - 10 грамів.

Який помел кави для кавоварки? Більшість кавомашини перемелюють зерна до потрібної консистенції. Якщо ви використовуєте кавоварку, яка не меле зерна, оберіть найдрібніший, порошкоподібний однорідний помел без великих фракцій.

Яку каву не можна використовувати в кавомашині? Не рекомендується засипати в кавоварку вологу, жирну або ароматизовану сировину. Важливо використовувати свіжі кавові зерна. При використанні кавоварки помел краще здійснювати перед приготуванням. Тоді ви отримаєте максимально ароматний та смачний напій.

 

Порівнюємо каву в кавомашині та турці

Пристосування Час заварювання Варіація напоїв Участь у процесі приготування Міцність напою
Кавомашина от 3 до 5 мин 

американо, латте,  еспрессо, капучино

повністю автоматизований процес  готується відповідно до обраних параметрів
Турка  близько 10 хв

кава, еспресо

потрібно слідкувати за напоєм  можна регулювати на свій смак 
 

Які фактори впливають на смак та аромат?

  • Якість обсмажування зерен;
  • Стиглість та відбір зерен;

  • Висота проростання;

  • Якість упаковки;

  • Помел;

  • Спосіб приготування. 

Для того, щоб ви змогли насолодитися справжнім смаком та ароматом напою, рекомендуємо купити натуральну каву у фірмовому магазині. Ви гарантовано отримаєте якісний товар, а завдяки рекомендаціям у статті, приготуйте смачну ароматну каву.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner