Кава Kurukahveci Mehmet Efendi: популярні види
Кава турецького виробника Kurukahveci Mehmet Efendi відома і популярна не тільки в Туреччині, а й у багатьох інших країнах світу. Її відрізняє унікальний смак і насичений аромат, який давно оцінили любителі кави по-турецьки. Сьогодні, щоб насолодитися таким напоєм, не обов'язково їхати до Туреччини: все необхідне для приготування можна придбати в інтернет-магазині Grida.
Трохи історії
До кінця дев'ятнадцятого століття в Туреччині продавали тільки зелені кавові зерна, які потрібно було обсмажувати вдома самостійно. Стамбульський крамар Мехмед Ефенді першим придумав обсмажувати зерна перед продажем, надаючи їм кращого смаку і спрощуючи життя кавоманам. Обсмажена кава мала успіх, і незабаром маленька крамничка перетворилася на успішне сімейне підприємство.
Починаючи з тридцятих років минулого століття, бренд націлився на підкорення міжнародного ринку, активно беручи участь у зарубіжних виставках і поставляючи турецьку каву Kurukahveci Mehmet Efendi на експорт. Сьогодні стамбульське підприємство з виробництва кави відоме в усьому світі, а володіє ним все та ж династія Ефенді.
Особливості виробництва
Каву Мехмед Ефенді виготовляють переважно з арабіки, привезеної з Бразилії, Ефіопії, Африки. Зерна скрупульозно відбирають і перевіряють, а потім обсмажують. Особливою популярністю сьогодні користуються купажі, виготовлені з різних сортів кави (при цьому може використовуватися до семи різних видів). Такий підхід до приготування дає змогу урізноманітнити палітру смаків і ароматів, створюючи унікальні вишукані композиції.
Чим примітна кава Мехмед Ефенді?
Кава бренду Курукахведжі Мехмед Ефенді відрізняється дуже дрібним помолом, нагадуючи порошок або навіть пил. Заварюють її в турці й одразу кладуть туди цукор, а пропонують зі склянкою холодної води.
Після обсмажування зерна темніють і втрачають кислинку, властиву арабіці. У смаку з'являються димні нотки і легка гіркуватість, що надають напою оригінальності.
Загалом для напоїв бренду Mehmet Efendi характерно наступне:
-
невеликий відсоток кофеїну (менший, ніж у напоях інших відомих брендів);
-
старовинний спосіб виготовлення;
-
готовий напій має оксамитову пінку й осад;
-
завдяки дрібному помолу осад швидко осідає на дні чашки;
-
консистенція кавової гущі чудово підходить для ворожіння;
-
сам напій виходить густим, насиченим і дуже ароматним.
Асортимент продукції Мехмед Ефенді
На сучасному ринку можна знайти кілька лінійок цього бренду, що представляють мелену і зернову каву. Продукт розфасовується в красиві бляшані банки або пакети з фольгованого паперу. Аромат свіжого обсмаження у фольгованому пакеті зберігається досить довго.
Турецька мелена кава Kurukahveci Mehmet Efendi
Мелена кава Mehmet Efendi відрізняється дрібним пилоподібним помолом, який потрібен для приготування по-турецьки. Природна солодкість у смаку дає змогу обходитися без підсолоджувачів, проте нерідко продукт готують разом із цукром.
Для фасування і зберігання меленої кави найчастіше використовується зручна бляшанка з кришкою із пластику. Заварювати напій можна різними способами − в турецькій кавоварці, турці або просто в чашці. Як правило, весь процес від зняття кришки з банки до дегустації готового напою займає не більше двох-трьох хвилин.
Зернова
Kurukahveci Mehmet Efendi в зернах − це популярний продукт із найкращих сортів арабіки. Напій виходить середньої щільності з легкою кислинкою і природною солодкістю. Смак готової кави приваблює шоколадними та пряними нотками, а в ароматі можна розрізнити нотки свіжого хліба.
Еспресо
Mehmet Efendi Espresso чудово підходить для приготування еспресо, особливо купажі з семи різних кавових сортів. Гурмани високо цінують тягучий напій із фруктовими та шоколадними нотками, цікавим оксамитовим післясмаком.
Варто зазначити, що нещодавно бренд Мехмет Ефенді поповнив свій асортимент розчинними видами, які теж користуються популярністю.
Фільтр-кава по-турецьки
Фільтр-каву Мехмет Ефенді можна заварювати не тільки в турці, а й у кавоварці. Відрізняється більшим помелом, виготовляється із зерен арабіки. Залежно від регіону зростання напій може мати різний смак і відрізнятися ароматом.
Какао порошок Kurukahveci Mehmet Efendi
Продукцію виготовляють із добірних какао-бобів, які вирощують на найкращих плантаціях. Після сортування та обробки виробляється какао-порошок для приготування смачного напою.